Reviews

Workshop, afscheid nemen van een collega en samen een schilderij maken. HOE LEUK!!!!

Claudia van Braak, eigenaar Office Service uit Lochem: Alma heeft een geweldig mooie locatie om je creativiteit de vrije loop te laten. Alma ontving ons met een lekkere kop koffie en heerlijke mon chou taart. Daarna ging ik met mijn gezelschap gezamenlijk werken aan een doek ter afscheid van 1 van mijn medewerksters. Het resultaat mag er zijn, we hebben een leuke middag en een mooi schilderij er aan over gehouden.
Na afloop kregen we een kopje soep met stokbrood en konden wij met een goed gevoel weer weg.

Erna: Een onverwacht leuke middag met als resultaat een aandenken, een kunstwerk waarin eenieder zijn talent heeft botgevierd.

Mary: Ik vond het erg leuk om samen aan 1 schilderij te werken. Blij verrast met het resultaat. Had niet verwacht dat wij samen zoiets konden maken. (Mede door tips van Alma) Grappig om te zien dat iedereen op een andere manier werkt.

Vader, moeder en twee kinderen, van 3 en 5 jaar, komen samen een schilderij maken.

Om ons 12-jarig huwelijk te vieren, hebben wij een ochtend intuïtief schilderen bij Alma geboekt. Want hoe leuk is het om samen, met z’n viertjes, een schilderij te maken en als herinnering te hebben aan deze dag?!
De kids (5 en 3) hadden er, net als wij, veel zin in. De ontvangst was geweldig! Er hingen slingers, we kregen een heerlijk gebakje en terwijl we ons kopje koffie dronken hebben we gezellig gekletst met Alma. Een hele lieve, warme vrouw die je direct op je gemak laat voelen. En toen mochten we beginnen. Waar begin je op zo’n groot wit doek? De kinderen wisten het wel 🙂 Het was heerlijk om zo met elkaar bezig te zijn en het schilderij is zo leuk geworden!
Alma heeft het goed georganiseerd, je wordt volledig ontzorgt en kan echt bezig zijn met de verf op het doek aanbrengen. En als je tips nodig hebt, kun je daarvoor ook terecht bij Alma. Zij maakt zelf ook prachtige schilderijen.
Het schilderij ligt nog bij Alma, want ze lakt hem af en zodra hij droog is, komt ze hem bij ons thuis brengen (zo groot dat hij niet in de auto past). Ontzettend fijn geregeld zo en heel dankbaar voor deze herinnering.

Een moeder en haar dochter komen samen een middag schilderen. Hoe fijn is dat? Even tijd alleen voor elkaar.
Het gesprek komt al gauw op ‘loslaten’. Soms best lastig als moeder zijnde, maar ook voor dochters soms een uitdaging als je moeder alleen woont. Deze moeder en dochter hebben samen een prachtige balans gevonden in het ‘loslaten’.

Liesbeth:
Een aanrader. Bij Atelier Alma Jansen is de sfeer super fijn. Ik heb erg genoten. En ik ben trots op het resultaat.
Hoewel het daar niet om gaat is dat wel mooi meegenomen.
Alma, dank🙏🏻

Wat was het mooi Marloes om met de kinderen van Pienter &Co te mogen gaan schilderen. “Loslaten” was de uitdaging die sommigen niet zo gemakkelijk vonden. Om gaandeweg te zien dat het de meeste kinderen toch lukte om buiten hun comfortzone te gaan, en dus te gaan voelen in plaats van denken, was prachtig. Schilderen in een kleur die steeds veranderde, tot een schilderij dat van heel strak toch ineens onverwacht overal stippen kreeg op plaatsen die niet van tevoren exact te bepalen zijn. Ik heb er van genoten om de veranderingen bij de kinderen te zien en van hun te horen.
Waar ik ook veel bewondering voor heb is de manier waarop Marloes omgaat met de kinderen. Respect! Zoveel liefde, geduld en aandacht. Top!

Steven:
Het was heel leuk om vrij te doen wat je gevoel zei.
Arthur:
Ik vind creatieve dingen sowieso leuk. Dan denk ik aan niets. En niks kan ik fout doen. Alles is goed.
Stella:
Ik vond het schilderen heel leuk. Eerst vond ik het een beetje spannend, ik was bang om met mijn vingers te verven. Toen ik het eenmaal deed, vond ik het heel leuk.

Een workshop intuïtief schilderen in het avondprogramma van UNLP.

Marlies:
Alma heeft mij kennis laten maken met intuïtief schilderen. Op een leuke laagdrempelige manier leerde ze mij verschillende technieken en stimuleerde ze deze uit te proberen. Tijdens het schilderen gaf ze af en toe een tip, maar gaf ons ook alle ruimte om vooral onze eigen keuzes te maken. De sfeer was hierdoor ontspannen en dankzij de begeleiding van Alma had iedereen aan het eind van de workshop een uniek schilderij, met een eigen verhaal. Ik heb een erg leuke avond gehad en er een mooie herinnering aan overgehouden!
Jaqueline:
De workshop van Alma is in een veilige setting en dat is te danken aan Alma zelf. Alles is verzorgd en als je even niet weet hoe je verder moet, dan ziet ze dat en helpt ze je verder op een aanmoedigende manier. Hierdoor krijg je meer vertrouwen en de ruimte om echt vanuit je gevoel te schilderen. Het resultaat? Je zult het zelf moeten ervaren, maar geloof mij, dat is verrassend!
Nicole:
Ik heb de workshop schilderen gevolgd bij Alma. Alma is een lieve, zorgzame, rustige vrouw. Ze geeft bruikbare tips, adviezen en verteld hoe je het beste kunt beginnen. Ze kent verschillende technieken, maar laat het vooral aan de cursist hoe te schilderen. Alma liet me mijn gang gaan, ze motiveerde me en ik heb veel aan haar tussentijdse feedback gehad. Mijn schilderij kreeg steeds meer vorm. De stiltemomenten gaven me inspiratie, fijn dat Alma die er laat zijn, en ook als ik bevestiging zocht, liet ze van zich horen. Ik voelde geen tijdsdruk en ben supertrots op het resultaat. Door de rust en liefde die Alma uitstraalt voelde ik me op mijn gemak. Super bedankt voor de leuke workshop!
Milo:
Mijn kunstlerares altijd tegen mij: Milo, jij kan niet tekenen, schilderen, kunst maken etc. Dat maakte mij erg onzeker en ik gaf op en stopte er mee. Totdat ik de workshop bij Alma ging doen, dit veranderde mijn kijk op mijn eigen kunnen. Ik verbaas mezelf iedere keer weer wat voor dingen ik nu maak🍀
Hendrik-Jan:
Tijdens een zomeropleiding NLP kreeg ik de mogelijkheid deel te nemen aan een workshop intuïtief schilderen gegeven door Alma. Door haar enthousiasme en stimulans om het gewoon te doen was het schilderen eenvoudig en leuk. Met enkele eenvoudige tips bood zij voldoende houvast om al snel zelfstandig aan de slag te gaan. Het resultaat verbaasde mijzelf en werd door haar en de groep enthousiast toegejuicht. Het schilderij heeft een leuke plek in huis gekregen en de herinnering is blijvend. Wellicht in de toekomst nog een schilderactie? Ik ben van de partij!
nl_NLNederlands