Wat was het mooi Marloes om met de kinderen van Pienter &Co te mogen gaan schilderen. “Loslaten” was de uitdaging die sommigen niet zo gemakkelijk vonden. Om gaandeweg te zien dat het de meeste kinderen toch lukte om buiten hun comfortzone te gaan, en dus te gaan voelen in plaats van denken, was prachtig. Schilderen in een kleur die steeds veranderde, tot een schilderij dat van heel strak toch ineens onverwacht overal stippen kreeg op plaatsen die niet van tevoren exact te bepalen zijn. Ik heb er van genoten om de veranderingen bij de kinderen te zien en van hun te horen.

Waar ik ook veel bewondering voor heb is de manier waarop Marloes omgaat met de kinderen. Respect! Zoveel liefde, geduld en aandacht. Top!

Wat de kinderen er zelf van vonden? Hierbij enkele reacties.

Steven:

Het was heel leuk om vrij te doen wat je gevoel zei.

Arthur:

Ik vind creatieve dingen sowieso leuk. Dan denk ik aan niets. En niks kan ik fout doen. Alles is goed.

Stella:

Ik vond het schilderen heel leuk. Eerst vond ik het een beetje spannend, ik was bang om met mijn vingers te verven. Toen ik het eenmaal deed, vond ik het heel leuk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top