Deze week heb ik mijn oude biologieleraar, meneer Borneman, op bezoek gehad in mijn atelier op het Stroink. En wat was het gezellig.

Hoe kwam dat nou zo?

Ten eerste woont Gerard (ik mag Gerard zeggen) bij mij in de buurt. We kwamen elkaar regelmatig tegen en er werd dan enthousiast naar elkaar gezwaaid.

Twee jaar geleden, voor Corona zijn intrede deed, raakten we aan de praat. Gerard vertelde over zijn passie voor schilderen en dat hij een atelier huurt in Enschede. Ik werd uitgenodigd en ben bij hem langsgegaan. Indrukwekkend wat hij allemaal gemaakt heeft. Veel grafische vormen op doek/ papier. Hij vertelde met veel plezier over zijn kunstopleiding bij de AKI en hoeveel plezier hem dat heeft gebracht.

Bij het afscheid de belofte om bij mij te komen kijken. En dat was dus gisteren. Hoe leuk.

Het gesprek ging gewoon verder waar het de vorige keer stopte. En hoe grappig dat ik na bijna 45 jaar thee zit te drinken in mijn atelier met mijn vroegere biologieleraar.

Gerard was zeer enthousiast over het schilderij op de foto. Wat een groot compliment!!! Hij heeft foto’s gemaakt van enkele schilderijen van mij en ik hoop dat hij geïnspireerd is geraakt.

Over een poosje ga ik nog eens bij hem langs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top